MIJN SIERAADLIJN
Edelsmid Yvette Asselman
Home
opdrachten
collectie
herinneringssieraden
beurzen/kunstmarkten
ambtsketen Leiden
contact
leuke links
ambtsketen Leiden

De ambtsketen nog even passen, voordat we het op maat maken.     

 Ik en de ambtsketen van Leiden
7 September 2008

Eindelijk was het dan zover, na een paar maanden hard zwoegen konden wij eindelijk "onze" ambtsketen overhandigen aan de burgermeester van Leiden,de heer Lenferink. Ook werd op deze middag onze eigen expositie geopend.

De keten ligt nog een aantal weken voor bezichtiging in galerie zóne te Leiden.

En niet te vergeten ik heb ook mijn eindcertificaat gehaald! Deze werd aan ons uitgereikt door de burgemeester.

Het was een geslaagde middag, voor degene die daarbij aanwezig waren BEDANKT!

hoe het allemaal is onstaan verwijs ik u naar deze link http://www.benvanhelden.nl/pers/

 

Persbericht juni 2008 

                                

                            Leiden uit zijn lijden

Zoals bekend is gemaakt door de Gemeente Leiden gaan 8  kersverse edelsmeden (van de Academie voor Edelsmeden van Ben van Helden uit Zeist), de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van Leiden ontwerpen en vervaardigen.

Inmiddels zijn wij al geruime tijd bezig met het ontwerpen van de ambtsketen en deze zijn inmiddels besproken met de Burgemeester van Leiden.Nu de verschillende ontwerpen zijn goedgekeurd gaan wij in de zomermaanden hard aan de slag om de keten te maken. Leiden, als gemeente, biedt met haar rijke geschiedenis voor ons voldoende inspiratie voor het vervaardigen van een nieuw traditioneel, maar ook eigentijds ambtsketen voor burgemeester Lenferink.

Het is voor de eerste lichting van de Academie voor Edelsmeden, bestaande uit 8 studenten, een project dat zij oppakken als gezamenlijk afstudeerproject. De edelsmeden hebben in 2 jaar de verschillende aspecten van het ambacht eigen gemaakt en zijn nu in staat de ambtketen te maken onder supervisie van Ben van Helden

Het uiteindelijke resultaat is te zien op de eindexpositie van de studenten, die dit zien als kroon op 2 jaar hard werken, in de maanden september en oktober in Galerie Zone te Leiden. Op 7 september wordt de expositie geopend en de ambtsketen onthuld. Na de expositie wordt de nieuwe keten overhandigd aan de burgemeester en kan die officieel in gebruik worden genomen

 

 www.galeriezone.nl

 

 

 

Homeopdrachtencollectieherinneringssieradenbeurzen/kunstmarktenambtsketen Leidencontactleuke links